U bent hier: HomeJeugd

Jeugd

De jeugdafdeling van de Nieuwegeinse Bowling Vereniging bestaat uit een gevarieerde groep jeugdleden. De jongste leden zijn ± 7 jaar en gooien wekelijks hun balletje. Deze groep is nog blij met iedere spare (10 pins in 2 keer) en strike (10 pins in een keer) die gegooid wordt.
Regelmatig wordt er een persoonlijk record gebroken in een wedstrijd die bestaat uit 10 keer gooien vanaf de 1e positie, als 10 pins staan opgesteld.
De oudsten zijn (bijna) 18 jarigen die vaak meerdere malen per week op de baan staan en de jeugd al bijna ontgroeid zijn.
Zij doen nog steeds erg hun best en de scores zijn in de loop van de jaren veel  hoger geworden, al wordt het steeds moeilijker om een persoonlijk record neer te zetten.
Deze groep doet meestal al een aantal jaren mee aan andere bowlingevenementen, in het eigen bowlinghuis of in andere bowlinghuizen, die er voor de jeugd zijn, zoals:

  • Nationale Trioleague
  • Verenigingskampioenschappen
  • Stedenontmoeting

De grote groep die tussen jongste en oudste spelers zitten, maken in hun bowlingcarrière een ontwikkeling mee die ervoor zorgt dat ze zich steeds weer uitgedaagd voelen om een hoger niveau te bereiken.
Dit is natuurlijk ook erg afhankelijk van de instelling van de speler/speelster en het moment van beginnen met bowlen.
Binnen de NBV is er plaats voor alle mogelijkheden van sport tot topsport bowlen.

Wanneer wordt er gespeeld
De jeugd van de Nieuwegeinse Bowling Vereniging speelt haar huisleague op woensdagmiddag van 17.00 tot 18.45 uur.

Wat kost het om mee te doen?
De kosten voor de huisleague bedagen € 4,50 per keer. Kom je voor de eerste keer, dan mag je die dag gratis meespelen.

Activiteiten

Hall of Fame

    Er zijn geen scores gevonden.