U bent hier: HomeNieuwsberichtenSchoolbowlen 2019

Schoolbowlen 2019

Gepubliceerd op 30-08-2018

Word jij de bowlingkampioen van jouw woonplaats en daarna zelfs misschien van heel Nederland?!

Dat kan als je meedoet aan het NK Schoolbowlen! Ook in het Bowlingcentrum Nieuwegein worden dit jaar voorrondes gespeeld.

Zit jij in groep 5, 6, 7 of 8? Meld je dan aan!

Formeer een team! 

Het is de bedoeling dat jij je opgeeft via jouw school. Dit kan alleen als team. Een team bestaat bij het NK Schoolbowlen uit 3 spelers. Zoek dus snel 2 klasgenootjes waarmee jij een team kunt maken en zeg dan op school dat je graag mee wilt doen aan het NK Schoolbowlen. Per team mag er maximaal één leerling lid zijn van de Nederlandse Bowling Federatie, dit om iedereen een zo eerlijk mogelijke kanste geven.

 

Lokale voorrondes: 

Ieder team speelt één voorronde van 3 games (speelduur ca. 2 uur). De voorrondes worden gespeeld op dinsdag 5 februari 2019.

Vanuit ieder bowlingcentrum plaatst het team met de hoogste score zich voor de landelijke inale op zaterdag 9 maart 2019. Tevens worden er, naar afhankelijk van het aantal deelnemende teams per bowlingcentrum, extra inaleplaatsen toegewezen.

 

Deelnamekosten: 

De kosten voor dit kampioenschap worden grotendeels gedragen door de Nederlandse Bowling Federatie en de Nederlandse Vereniging van Bowlingondernemers, waardoor er slechts een kleine bijdrage van € 3,00 per leerling gevraagd hoeft te worden. Dus voor slechts € 9,00 per team kan jouw team deelnemen en kans maken op de enorme wisselbeker!

Deelname aan de Landelijke inale is GRATIS.

De school die deelneemt met het meeste aantal teams mag GRATIS MEESPELEN!

 

Overige informatie: 

Materialen, zoals bowlingschoenen en ballen worden door de bowlingcentra beschikbaar gesteld.

 

Wij, de Nieuwegeinse Bowling Vereniging en het Bowlingcentrum Nieuwegein, willen jullie graag helpen en begeleiden om hier aan mee te doen.

Hiertoe organiseren wij 4 gratis bowlingclinics op:

 

8, 15, 22 en 29 januari 2019

 

Bij deze clinics krijg je begeleiding van mensen die je de basisvaardigheden aanleren en als je dit goed oppakt je verder helpen steeds beter te gaan scoren.

Iedereen kan meedoen aan deze 4 clinics om (beter) te leren bowlen en zo zoveel mogelijk kans te krijgen om in de landelijke inale te komen.

Aanmelden voor de clinics: De school kan zich aanmelden om mee te kunnen doen met de clinics bij de Nieuwegeinse Bowling Vereniging (NBV) via een mail naar schoolbowlen@bvnieuwegein.nl, maar doe dit uiterlijk 1 december 2018 i.v.m. organisatie en reserveren van de benodigde banen.

Voor verdere informatie kun je contact opnemen met de Nieuwegeinse Bowling Vereniging via een mail naar: schoolbowlen@bvnieuwegein.nl.