Lisanne en Mark Nederlands Kampioen!

Gepubliceerd op 12-04-2016

Lisanne Breeschoten en Mark Jacobs winnen NK bowlen

 

De Nederlandse kampioenschappen bowlen zijn gewonnen door Lisanne Breeschoten (26, Oosterhout) en Mark Jacobs (27, Nieuwegein). De finale van het Lotto NK A-klasse werd zondag 10 april georganiseerd in Claus Park Collection, vanwege de brand in Dolfijn Bowling Tilburg, waar het NK oorspronkelijk georganiseerd zou worden.

 

Eindelijk is de titel binnen

Breeschoten, net als Jacobs lid van de Nieuwegeinse bowlingvereniging, was al enkele keren dichtbij en won al nationale titels in andere events, maar nu heeft zij ook de eindzege te pakken. In een spannende finale werd Nicole Sanders uit Emmen met 2-0 verslagen. Brons was er voor Kelly French-Plummen.

 

Bij de heren ging de titelstrijd tussen Jacobs, die ook nog niet eerder het NK won, en de talentvolle 18-jarige Yorick van Deutekom uit Julianandorp. Ging de eerste game nog naar Van Deutekom, uiteindelijk bleek Jacobs toch de beste in deze tweestrijd. Het aanwezig publiek kreeg zo spannende finales voorgeschoteld waarbij het niveau hoog was. Brons was er bij de heren voor Alex de Vries.

 

Met de titel heeft het tweetal zich automatisch geplaatst voor het EK voor landskampioenen, komende oktober in Tsjechië, waar zij de Nederlandse Bowling Federatie mogen vertegenwoordigen.