U bent hier: HomeNieuwsarchiefNieuwbrief juni 2017

Nieuwbrief juni 2017

Gepubliceerd op 27-06-2017

 
  

Aan:              Alle leden van de NBV
Van:              Bestuur Nieuwegeinse Bowling Vereniging
Datum:          27 juni 2017

Seizoen 2017-2018
  

Op dit moment staat het voorlopige speelschema voor het komende seizoen op de website.

Dag der Kampioenen  

Op 13 juni is de Dag der Kampioenen weer gespeeld. De kampioenen die met de wisselbeker naar huis gingen, waren dit keer "De Toppers". Een team van donderdagavond dat in de finale een totaal haalde van 2132 pins. 

Op de 2e plaats eindigde het team "(S)hit Happens met een verschil van 27 pins (2105). Derde werd het team Versteeg Verlichting met 1904 pins.
In de B-poule werd uiteindelijk Bad Boys eerste met 2092 pins, Bakker Bart eindigde als tweede met 2042 pins en de derde plek was voor de Pinbreakers met 1909 pins

Verbouwing bowling  

Op dit moment is de verbouwing in het bowlinghuis in volle gang. 28 juli zal de bowling weer open gaan.Vóórdat het nieuwe seizoen gaat starten, zal het bowlinghuis een open dag/avond organiseren voor alle leden van de vereniging, inclusief de bowlers van de GVU en de 50+.
Dit zal waarschijnlijk op dinsdag 29 augustus plaatsvinden. Hiervoor ontvangt u t.z.t. nog een uitnodiging per mail.

  

Trainingsmogelijkheid

Met ingang van het nieuwe seizoen, biedt het bowlinghuis de mogelijkheid aan om gratis te trainen. Dit kan op de woensdagavonden dat er niet gebowld wordt door de GVU. Er zal een vóórintekenlijst op de bowling komen, hierdoor weet men hoeveel mensen er willen komen trainen en hoeveel banen er vooraf geolied moeten worden

 

Aanpassing Proshop 

De Proshop zal verhuizen naar de 1e verdieping. De Proshop zal beheerd gaan worden door John Bosch. Tevens gaat Niels van Dijk een opleiding volgen tot ballen-boorder.  Naast de Proshop is er ook nog een webshop: www.bowlinggear.nl . Deze opereert momenteel nog vanuit Leiderdorp, maar zal ook naar Nieuwegein verhuizen.

De leden van de vereniging komen in aanmerking voor een korting in de proshop.

 

Nederlandse Kampioenschappen Teams 

De NBF gaat een nieuw evenement organiseren. De "Nederlandse Kampioenschappen Teams". Hiervoor mag men per vereniging maximaal 3 teams van 5 personen inschrijven, bestaande uit minimaal 2 heren en 2 dames. Ook onze vereniging willen we hieraan graag laten deelnemen. Meer informatie vind u onder de volgende link: http://nbf.bowlen.nl/Home/tabid/724/ArtMID/7014/ArticleID/1667/Default.aspx

De finale van dit evenement zal in Nieuwegein plaatsvinden! Wanneer u interesse heeft om hieraan mee te doen (of eerst wat meer info wilt), kunt u dit laten weten aan Bea Cramer, met een mailtje aan info@bvnieuwegein.nl

Graag zo spoedig mogelijk  maar uiterlijk 15 juli, zodat we voldoende tijd hebben om e.e.a. te organiseren. 
 

Jubileum Vereniging

De vereniging bestaat komend jaar 25 jaar! Dit gaan we uiteraard vieren. In verband hiermee is er een feestcommissie aangesteld die een en ander gaat organiseren. Op dit moment bestaat de commissie uit 2 leden, graag willen we nog enkele mensen er bij hebben. Heeft u interesse, meld u dan s.v.p. aan bij het bestuur.


Enquête

Onlangs hebben we geïnventariseerd onder de leden wat de wensen zijn en wat er eventueel speelt.
Hieruit is onder andere het volgende voortgekomen:
62 mensen willen geen duo league, 12 mensen eventueel wel.
46 mensen willen geen 3 games spelen, 28 mensen eventueel wel.
41 mensen willen de handicap niet aangepast hebben, 29 mensen wel.
55 mensen zouden regelmatig gebruik maken van de gratis trainingsmogelijkheid, 18 niet.
55 mensen zouden graag vaker een klein huistoernooitje spelen, 6 niet.

Over de start en eind tijd van de leagues zijn zeer wisselende meningen, maar de meesten willen het houden zoals het is.

Op dit moment is daarom besloten om niet echt iets aan de opzet van de leagues te veranderen. Dat zou namelijk op de maandag en dinsdag ook alleen maar kunnen door of een dubbel-league of minder games te spelen.
De handicap regel blijft ook ongewijzigd.

Voor de donderdagleague is besloten dat we het komende seizoen om 20.30 uur gaan starten i.p.v. 21.15 uur. Hierdoor heeft de vereniging ook een league waar eventuele nieuwe leden in komen stromen, die de huidige leaguetijden te vroeg of te laat vinden.


De trainingsmogelijkeid gaat m.i.v. het nieuwe seizoen in. Op de woensdagavonden dat de GVU niet speelt, kunt u gratis trainen. Wel vooraf aanmelden op de voor-intekenlijst, zodat het bowlinghuis weet hoeveel banen men moet oliën.
Uiteraard bepaalt het bowlinghuis hoe veel banen er maximaal ter beschikking staan.

Het komende seizoen gaan we proberen om meerdere huis-toernooitjes te organiseren .

Seksuele intimidatie

Het NOC*NSF houdt een onafhankelijk onderzoek naar seksuele intimidatie en misbruik. In bijgevoegde brief kunt u hier meer over lezen.
 

  

Met vriendelijke groet,

Het bestuur van de Nieuwegeinse Bowlingvereniging