Nieuwsbrief oktober 2019

Gepubliceerd op 28-10-2019

Aan:              Alle leden van de NBV 
Van:              Bestuur Nieuwegeinse Bowling Vereniging 
Datum:         28 oktober 2019 

 

 

Uitnodiging  Algemene Ledenvergadering   

  

             woensdag   27 november 2019  

                               20.00 uur   

      Brasserie het Raadhuis te Nieuwegein ! 

 

 

Het bestuur nodigt jullie uit voor de  “Algemene Ledenvergadering” (ALV) van de Nieuwegeinse Bowling Vereniging.

De vergadering is op woensdag 27 november om 20.00 uur in brasserie het Raadhuis te Nieuwegein. 

Adres: Raadhuisplein 1,  3433 ZA  Nieuwegein. Afstand vanaf de bowling circa 14 minuten.

Er zijn parkeerplaatsen in de directe omgeving.

Ben je niet in de gelegenheid om te komen? Dan kun je door middel van een machtiging aan een ander lid van de vereniging toch je stem uitbrengen (één machtiging per lid maximaal).

Als bijlage bij deze mail is toegevoegd het verslag van de ALV van 28-11-2018 en de agenda inclusief machtigingsformulier. 

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Oliepatroon huisleague

Op dit moment spelen we met het oliepatroon Beaten Path in de huisleague's in plaats van Big Ben. Dit is een wat 'lastiger patroon' hoewel er ook spelers zijn die er al erg goed op scoren.

We willen graag per seizoen wat meer afwisseling in het oliepatroon aanbrengen om de betere bowlers wat meer uitdaging te geven en het kan zijn dat op het ene patroon een speler beter uitkomt dan op het andere patroon.

Met ingang van 6 januari willen we weer voor 3 maanden een andere patroon neerleggen, en dan per 6 april weer een ander. Uiteindelijk willen we 3 patronen selecteren die we dan gebruiken in de huisleague's. Uiteraard delen we vooraf mede wanneer welk patroon neergelegd wordt.

 

Prijzen huisleague's

Er is al vaker gevraagd of we in plaats van bekers bijvoorbeeld geldprijzen kunnen uitreiken bij de huisleague.

In overleg met het bowlinghuis hebben we nu de mogelijkheid om, in plaats van bekers, waardebonnen aan de winnende teams uit te reiken.

Deze waardebonnen kunnen dan zowel in de proshop als in het bowlinghuis gebruikt worden. Als team kun je dan de prijs gebruiken om bijvoorbeeld gezamelijk een bittergarnituur te gebruiken, of een rondje te geven, of materiaal voor het bowlen aanschaffen.

Het team dat op de eerste plaats eindigd, ontvangt dan € 50,-, de tweede plaats € 40,- en de derde plaats € 30,- euro aan bonnen.

 

Dag der kampioenen

 

Het is ieder jaar lastig om op tijd voldoende teams te krijgen voor de Dag der Kampioenen, die gespeeld wordt na afloop van alle huisleague`s, 

Het idee is nu geopperd om i.p.v. dit toernooitje bij iedere league een slotavond te organiseren. Na afloop van het seizoen vind deze dan plaats op de reguliere speelavond/tijd. 

Op deze avond kunnen we dan bowlen en een gezellige avond hebben voor alle teams/spelers. Graag horen we de mening hierover van jullie.

 

Voorjaarstoernooi

 

We zijn aan het onderzoeken of we een voorjaarstoernooitje kunnen invoeren. Dit zou dan gekoppeld worden aan de huisleague avonden.

Bijvoorbeeld, men kan zich opgeven voor dit toernooi en dan vooraf 2 speelavonden opgeven in mei, waarvan de scores van de eerste 3 games tellen voor het toernooitje.

Hier kunnen we dan wat prijsjes voor beschikbaar stellen. Ook over dit idee horen we graag jullie mening. 

  

Schoolbowlen

Als vereniging organiseren we ook voor komend jaar weer de mogelijkheid voor scholen in de regio, om deel te nemen aan het Schoolbowlen. Dit toernooi is bestemd voor groepen 5 t/m 8. 

De voorronden  vinden plaats op 6 en 7 april in Nieuwegein. Voor de deelnemende scholieren organiseren wij vooraf in de maand maart de mogelijkheid om basisvaardigheden aan te leren van het bowlen.

Dit gebeurt in samenwerking met het bowlinghuis, vier keer op maandag en dinsdag. Graag hebben we nog wat extra handen om de jeugd hierbij te begeleiden.

Wanneer u als lid hierin kan/wil assisteren, horen we dat graag van u. U kunt contact opnemen met een  van de bestuursleden, of een mailtje sturen aan schoolbowlen@bvnieuwegein.nl

  

Met vriendelijke groet,

Het bestuur van de Nieuwegeinse Bowlingvereniging